Skip to content

KIM PEREVALSKY. Galeria Omnium Ars, Platja d’Aro

16 April 2011

El títol d’una de les darreres pintures de Evdokim Perevalsky (Kiev, 1970) —un esplèndid fris urbà de quasi dos metres partit pel mig, com sol ser habitual en aquest artista, per l’element aquàtic— ens indica quines són les coordenades precises dins de les que es mouen seus darrers treballs: Rapsodia in blue, és a dir, fragment musical o poètic filtrat per una llum precisa que vol ser popular sense renunciar a un forma de responsabilitat que cal entendre en relació a la mateixa tècnica pictòrica i a la cosa representada. En primer lloc, per tant, els treballs de Perevalsky exploren les possibilitats formals del mateix mitjà mitjançant una particularíssima paleta —que pot ser «in blue» o en qualsevol altra gama cromàtica— i un gest sinuós que, malgrat tot, resulta poderosament constructiu; i, en segon lloc, uns espais urbans que cal llegir en clau simbòlica o, poser millor, en termes de transcripció de perfils anímics o estats pulsionals. L’exposició de Platja d’Aro ompta amb una selecció dels seus darrers treballs, entre ells algunes pintures de gran format d’una presència més que notable al costat de reball de reduides dimensions i d’una subtilitat propera, salvant les distàncies, a la de l’orfebre o a la del miniaturista aplicat.

Evdokim Perevalsky
Galeria Omnium Ars, Platja d’Aro. Avda. de S’Agaró, 72 i Galeries Albatros, 125. Del 16 d’abril al 27 de maig. Dissabtes, diumenges i festius d’11 a 14h i de 17 a 20h.

No comments yet

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: